RSS

Sa invatam de la animale – sa minimizam efectul de sera oprim aparatura electrica

13 Oct

Sfaturi Iubeste-ti Planeta, Iubeste Natura:

Sfaturi pentru sarbatori

Craciun

Nu lasati instalatiile electrice de Craciun aprinse prea mult timp. Un Craciun fara beculete poate parea mai putin vesel, dar luminile de la brad lasate aprinse 10 ore pe zi, timp de 12 zile de vacanta, emit suficient dioxid de carbon cat sa umfle 12 baloane!
Multe dintre lumanarile decorative de pe piata sunt din parafina, obtinuta din reziduuri petroliere: neprietenoase cu mediul, dar nici cu tine. Daca lumanarile ecologice din soia sau din substante vegetale au un iz de lux, cel mai bine e sa ne intoarcem la traditionalele lumanari din ceara: sunt biodegradabile, fac mai putin fum si polueaza mult mai putin. Hartia de impachetat cadouri se foloseste in cantitati mari si sfarseste la gunoi.
Daca nu reusim sa renuntam la ea, poate fi macar refolosita: cadourile legate cu panglici sau rafie in loc de scotch nu numai ca vor arata mai cool, dar nici hartia nu va pati nimic pana data viitoare!
In final, felicitarile de Craciun sunt alt obicei costisitor pentru mediu, mai ales ca cea mai mare parte din ele ajung tot la gunoi, la scurt timp dupa Sarbatori. Le putem inlocui cu felicitari din hartie reciclata sau facute manual, cum invatam sa facem la scoala cand eram mici. Sau, cel mai bine, trimitem felicitari electronice care ne scutesc si de probleme cu posta.

sursa text: www.green-report.ro.

Advertisements
 

One response to “Sa invatam de la animale – sa minimizam efectul de sera oprim aparatura electrica

 1. Campian Constantin

  December 23, 2011 at 7:12 am

  Orice pas facut in aceasta directie este bine venit. Dar avand in vedere ca suntem la limita maxima in ceea ce priveste incalzirea globala se impun masuri mult mai drastice. In urma tratatului de la Kyoto, ONU a fixat cote de emisii pe fiecare tara si prin Credite de Carbon da posibilitatea sa neutralizezi din emisiile de gaze cu efect de sera..Pana acum piata Creditelor de Carbon era accesibila doar statelor si marilor companii. Din 1 ian. 2011 si persoanele fizice au acces la piata Creditelor de Carbon prin intermediul unor companii intermediare acreditate de ONU. Investind in Credite de Carbon de fapt noi sustinem dezvoltarea Fermelor Verzi care produc energie regenerabila nepoluanta. Actualmente doar 5% din energie produsa pe glob este regenerabila( eoliana, solara, hidro) Pana in 2050 trebuie sa se ajunga ca 80% sa fie energie regenerabila daca vrem sa salvam planeta. Investind in Fermele verzi vei contribui la mentinerea unei planete verzi si curate pentru dvs. si copii, copiilor dvs. Fiind vorba de o investitie baneasca vei realiza si un castig financiar care te va ajuta sa devi independent financiar . Pentru detalii si inscriere accesati: http://www.botanoo.com/costel_botanoo sau costel_campian@yahoo.com
  Pentru ca am depasit momentul in care a mentine planeta verde si curata ar fi suficient, trebuie sa trecem la faza de readucere la normal a stautului de verde si curat al planetei si acest lucru nu se poate face decat prin banii, de aceea trebuie investit in Credite de Carbon.
  Creditul de Carbon este o autorizatie de emisie a substantelor nocive, o noua valuta care corespunde cu o tona de CO2 emis.
  Mai simplu: cei ce produc energie regenerabila primesc de la ONU Credite de carbon si le vand apoi celor care polueaza prin folosirea combustibililor fosili (produc CO2 si alte gaze cu efect de sera). Banii rezultati din acesta vanzare sunt folositi de Fermele Verzi pentru dezvoltare.
  Orice persoana fizica sau juridica isi poate neutraliza emisiile de gaze poluante cumparand Credite de carbon in mod voluntar.Multi oameni din Occident, constienti de efectul nociv a gazelor emise prin arderea de combustibili fosili isi neutralizeaza emisiile produse in gospodarie sau atunci cand circula cu automobilul, cumparand credite de carbon. Deocamdata in RO sunt mai putini, dar sa speram ca numarul lor va creste rapid.
  Va asteptam cu drag in echipa noastra pentru a face ceva si pentru ROMANIA..

   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: