RSS

Prietenia si iubirea din adancuri

01 Aug

Intr-un numar recent al publicatiei San Francisco Chronicle, pe prima pagina poti citi despre o balena cu cocoasa care s-a prins intr-o plasa-capcana pusa pentru a prinde crabi. Era trasa in jos de zeci de kilograme de capcane care o determinau sa se zbata pentru a se mentine pe linia de plutire. De asemenea, avea zeci de metri de franghie care ii infasura corpul, coada, gura.

Un pescar a vazut-o si a anuntat imediat o asociatie de protectie a mediului. In cateva ore, echipa de salvare a ajuns si a anuntat ca starea ei era atat de grava incat singura modalitate era de a face scufundari si de a o dezlega. Salvatorii au lucrat cateva ore si in final au eliberat-o de calvarul pe care-l traia.

Apoi balena a venit la fiecare salvator pe rand, si i-a atins cu aripa, i-a impins usor ca si cum le-ar fi multumit. Unii dintre acestia au afirmat ca aceasta a fost cea mai incredibila experienta din viata lor.
Barbatul care a taiat franghia de la gura balenei a afirmat ca aceasta l-a urmarit cu privirea intreaga operatiune, si ca acest lucru l-a schimbat pe viata…

Jean-Baptiste Pierre Antoine de Monet, Cavaler de Lamarck (n. 1744, Bazentin – d. 1829, Paris) a fost un biolog (botanist, zoolog) francez. El este cel care inventat cuvântul biologie pentru a desemna știința ființelor vii și apoi a elaborat prima ipoteza despre teoria evoluționistă.

Concluzia a doua dintre lucrarile lui Le pouvoir de la vie: The complexifying force si
L’influence des circonstances: The adaptive force este ca fiintele ajung la supravietuire prin colaborare si nu prin asumptiile lui Darwin care sustin cel mai puternic supravietuieste.

O sa vorbesc despre teoria impresionanta a lui Lamark intr-un articol dedicat numai descoperirilor lui uimitoare.

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on August 1, 2011 in Imagini, Mari si Oceane

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: